Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat

ENT està format per un equip multidisciplinar de professionals agrupats amb la voluntat de treballar per aconseguir una societat més justa i respectuosa amb el medi ambient. Volem aportar noves idees que ens permetin assolir una societat ambiental, social i econòmicament més sostenible, convertir-les en realitat i comunicar a la societat els objectius obtinguts. Aquí trobaràs el perfil professional de cadascún dels membres d’ENT, així com dels nostres fellows si cliques aquí.

 • Ignasi Puig Ventosa
  Doctor en Ciències Ambientals
  Cap de projectes

  Coordina les àrees d’Economia i Medi Ambient i de Gestió de Residus. Les seves especialitats són la gestió preventiva de residus municipals i les polítiques econòmiques ambientals aplicades a àmbits com els residus, el canvi climàtic, la gestió de l’energia o la conservació del patrimoni natural.

  RG
 • Juanjo Iraegui Navarro
  Consultor energètic
  Coordinador de projectes

  Coordina l’àrea d’Energia. Posa especial èmfasi en la visió estratègica per posicionar-se en nous camps que contribueixin a la millora de la sostenibilitat energètica. La innovació és un aspecte rellevant que es persegueix en la concepció de la major part dels projectes.

 • Maria Calaf Forn
  Ambientòloga
  Consultora ambiental

  Especialitzada en Gestió i Prevenció de Residus, Economia i Medi Ambient, Economia dels Residus i Energia. Experta en disseny i implementació de sistemes de pagament per generació, estudis de viabilitat per a la introducció de bolquers reutilitzables, plans de prevenció de residus o plans d’acció per a l’energia sostenible.

 • Jaume Freire González
  Doctor en Economia Aplicada
  Investigador

  Les seves principals àrees d’expertesa són l’economia de l’energia i del canvi climàtic, l’economia de l’aigua i la fiscalitat ambiental. És expert en l’ús de mètodes de modelització econòmica aplicada com l’econometria, l’anàlisi input-output o la modelització d’equilibri general computable per l’avaluació de polítiques econòmiques i ambientals.

  RG

   

 • Luís Campos Rodrigues
  Doctor en Ciències Ambientals
  Consultor ambiental

  Especialitzat en l’àrea d’Economia i Medi Ambient, amb un interès particular en l’anàlisi dels efectes socioeconòmics i estratègies d’adaptació associats a l’impacte del canvi climàtic, acidificació oceànica i altres pressions ambientals.

 • Veronica Martinez Sanchez
  Doctora en Enginyeria de Gestió de Residus
  Investigadora

  Especialitzada en gestió de residus i “decision support tools” com l’anàlisi del cicle de vida i l’anàlisi de costos. Els seus principals interessos són la prevenció de residus i l’economia circular. El projecte en el que participa, DECISIVE, té per objectiu la valorització dels residus orgànics de zones urbanes de forma descentralitzada.

  RG
 • Lydia Chaparro Elias
  Biòloga
  Consultora ambiental

  Biòloga especialitzada en Ecologia marina, experta en Gestió i Política Pesquera. Els seus principals àmbits d’interès actuals són la pesca, la conservació de la biodiversitat, la cogestió, la participació de les parts interessades, el consum responsable, així com l’ecologia política amb especial èmfasis en un enfocament des de la justícia ambiental.

 • Maria Mestre Montserrat
  Ambientòloga
  Consultora ambiental

  Especialitzada en la Gestió i Prevenció de Residus, Economia i Medi Ambient i Ecologia Política. Col·labora en l’elaboració de continguts per a materials de comunicació. És una de les coordinadores de la revista Ecología Política.

 • Sergio Sastre Sanz
  Ambientòleg
  Consultor ambiental

  Especialista en fluxos de materials a escala regional, avaluació integrada i valoració de serveis ambientals. Interessat en la dimensió econòmica i distributiva de diferents pressions ambientals així com en l’avaluació de serveis ambientals culturals, estètics i recreatius dels sistemes costaners.

  RG
 • Rosaria Chifari
  Doctora en Ciències i Tecnologies Ambientals
  Investigadora

  Investigadora especialitzada en gestió de residus i energia. Les seves principals àrees d’interès són el metabolisme dels residus, així com les energies renovables, amb especial èmfasi en la bioenergia. Participa en el projecte DECISIVE, que té com a objectiu la valoració dels residus orgànics de zones urbanes de forma descentralitzada.

 • Mar Santacana Sitjà
  Politòloga
  Administrativa

  S’encarrega de l’àrea administrativa. També realitza tasques de secretariat i de suport a la resta de l’equip, com la preparació de documentació, presentació d’ofertes, manteniment de la biblioteca d’ENT, així com també gestiona les subscripcions a la revista Ecología Política.

 • Raimon Ràfols Florenciano
  Politòleg i geògraf
  Comunicació

  Gestiona l’àrea de comunicació. Expert en comunicació i disseny, s’encarrega de donar suport en aquestes tasques a tot l’equip, posar a punt a nivell d’imatge i difondre totes les activitats i materials d’ENT. Gestiona l’EnviamENT, la web i les xarxes socials del projecte.

 • Irmak Ertör
  Doctora en Ciències Ambientals
  Investigadora

  Economista i investigadora especialista en ecologia política i concretament en pesca i aqüicultura. Forma part del secretariat de la revista Ecología Política.

 • Marien González Hidalgo
  Doctora en Ciències i Tecnologies Ambientals
  Investigadora

  Ambientòloga i investigadora especialitzada en estudis d’ecologia política amb perspectiva feminista i psico-social en contextos de conflictes ambientals. Responsable de la coordinació editorial de la Revista Ecología Política.

 • Marc Iriani Bordas
  Ambientòleg
  Investigador

  Ambientòleg especialment interessat en ecologia política i gestió energètica. Participa al projecte DECISIVE sobre gestió a petita escala de residus orgànics.

 • Meritxell Bernal Montolio
  Doctora en Ciències Ambientals
  Consultora ambiental

  Experta en gestió preventiva de residus municipals.

 • Joaquim Muntané Puig
  Ambientòleg i geògraf
  Consultor vinculat

  Ambientòleg. Dòna suport a ENT en projectes relacionats amb economia i medi ambient.

 • Rosa Puig Moré
  Ambientòloga
  Consultora vinculada

  Consultora vinculada a l’àrea de residus. Ambientòloga amb àmplia experiència en recollida, tractament i comunicació ambiental en l’àmbit dels residus municipals.

 • Víctor Luna Puerto
  Ambientòleg
  Consultor vinculat

  Especialitzat en gestió sostenible d’organitzacions i territoris, oferint solucions per millorar la gestió i prevenció de residus, com també l’eficiència energètica de les instal·lacions.

 • Miquela Grimalt Vigo
  Advocada especialitzada en dret ambiental
  Consultora vinculada

  Assessora legal en el disseny i el desenvolupament de projectes, públics i privats, de protecció del medi ambient, l’elaboració de normativa i el compliment de les obligacions ambientals. Compta amb una llarga experiència a l’administració pública en gestió de residus i de recursos hídrics, així com en producció i consum sostenibles i governança.

 • Ramon Plana
  Doctor en Biologia
  Consultor vinculat

  Ramon Plana és doctor en Biologia i té una àmplia experiència en el camp de la gestió de biocarburants, tant en el disseny pràctic i en la gestió de plantes de tractament biològic com en l’anàlisi científica relacionada.

 • Stephan Beaucher
  Doctor en gestió de l’estratègia d’informació
  Consultor vinculat

  Ha dut a França la coalició OCEAN2012 com a assessor de política sobre la reforma de la Common Fisheries Policy (CFP). Des de 2006 a 2008 va coordinar la Campanya Ocean de Greenpeace França. La seva experiència laboral inclou màrqueting de la informaciól, periodisme i les estratègies de les TIC. El 2011 publicà el llibre “Plus sense ans trente poisson d’ici?”. Té un doctorat en gestió de l’estratègia d’informació i un mestratge en periodisme.

 • Santiago Gorostiza
  Doctor en Història i ambientòleg
  ENT fellow

  Investigador postdoctoral Maria de Maeztu a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB. Realitzà una estada a ENT durant la seva recerca de doctorat, en el marc d’un projecte europeu Marie Curie sobre ecologia política. És doctor per la Universitat de Coïmbra (Portugal), amb una tesi sobre la història ambiental de la guerra civil espanyola i el primer franquisme.

  RG
 • Gabriel Weber
  Doctor en Gestió ambiental i Comptabilitat
  ENT fellow

  És professor associat de Relacions Internacionals i Sostenibilitat a ESSCA, Bordeaux. Fou investigador postdoctoral Marie Curie a ENT, on realitzà una estada fent recerca en l’àmbit de l’ecologia política. Té un doctorat sobre Gestió ambiental i Comptabilitat, obtingut a TU Dresden (Alemanya). La seva recerca se centra en: mitigació i adaptació al canvi climàtic, instruments de política ambiental i gestió de residus, dins dels àmbits de l’economia ecològica i l’ecologia política.