Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat

ENT Medi Ambient i Gestió va ser fundada el 2002 per a dur a terme projectes innovadors en l’àmbit de la gestió ambiental. Més tard, el 2010, la Fundació ENT també va ser creada com un centre privat d’investigació sense finalitat lucrativa. Els membres fundadors de les dues institucions van ser:

ignasi puig
Ignasi Puig Ventosa és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, economista per la UNED i Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va obtenir un mestratge en Monitoratge, Modelització i Gestió del Canvi Ambiental pel King’s College de Londres. La seva principal àrea d’investigació és l’ús d’instruments econòmics per a la política mediambiental, sobretot relacionats amb la gestió de residus municipals. Ha escrit diversos llibres sobre aquests temes, juntament amb nombrosos articles tècnics i científics en revistes nacionals i internacionals. Des de 2002 és director de projectes a ENT Medi Ambient i Gestió, i des de 2012 també treballa a la Fundació ENT, centrada en la investigació ambiental. El 2007 va treballar com a assessor de medi ambient al Congreso de los Diputados (Madrid) i el 2008 com a investigador extern a l’OCDE (París). Ha estat professor convidat a diverses universitats llatinoamericanes.

miquel
Miquel Ortega Cerdà és expert en ecologia política, economia ecològica i pesca. En el passat ha ocupat diversos càrrecs com a investigador a la Universitat Autònoma de Barcelona en els departaments de física, veterinària i a l’Institut de Ciència i Tecnologies Ambientals. Igualment va treballar com a consultor en l’àmbit de l’organització d’empresa durant 8 anys. Doctor en ciències ambientals 2011 (UAB), màster en economia ecològica i gestió ambiental (UAB, 2000), director d’Operacions i Innovació (ESADE, 2001), Màster en física (UAB, 1999), llicenciat en física (UB, 1997). Coordinador de la revista Ecología Política-Cuadernos de debate internacional en el període 2006-2015. Ha publicat nombrosos articles sobre gestió ambiental en llibres i revistes internacionals.

Juanjo Iraegui
Juanjo Iraegui Navarro és Enginyer de Telecomunicacions (1998) i Enginyer Tècnic Industrial especialitat en Electricitat (2011) per la Universitat Politècnica de Catalunya. L’any 1998 va obtenir el Màster en Enginyeria i Gestió Ambiental per l’Institut Català de Tecnologia. Especialitzat en l’àmbit de l’eficiència energètica i de les energies renovables ha desenvolupat la seva activitat professional en diverses empreses de consultoria del sector. A ENT, és el Coordinador de l’àrea d’Energia, on es desenvolupen estudis i projectes de consultoria per contribuir a la millora de la planificació i la gestió energètica en organitzacions com l’administració pública i el sector privat.

txus
Jesús Ramos Martín és economista ecològic amb experiència en el camp del desenvolupament econòmic i l’evolució dels sistemes econòmics des d’un punt de vista biofísic, aplicant conceptes de la termodinàmica i de la teoria de sistemes complexos. Té experiència en metabolisme social, avaluació ambiental integrada i avaluació multi-criterial social. En el passat ha estat professor del Departament d’Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat, a més, investigador i professor a l’Institut d’Ecologia Social de la Universitat de Klagenfurt (Àustria), i a l’INRAN italià. La seva recerca té forts llaços amb Amèrica Llatina, on ha estat professor convidat d’Economia Ecològica a la FLACSO (seu de Quito) i professor convidat sobre Complexitat i Indicadors Biofísics a la Universitat Nacional (Colòmbia) i la Universitat de Buenos Aires (Argentina). Ha format part de l’equip editor de la Revista Iberoamericana de Economía Ecológica durant més de 8 anys. Actualment és rector de la IKIAM Universidad Regional Amazónica, a Equador.

Residus
Economia i medi ambient
Energia i canvi climàtic
Ecologia política
Medi marí