Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Incidencia de los impropios sobre la calidad del compost producido en las plantas de Cataluña
| Publicacions| 12/05/2017

L’article resumeix l’estudi realitzat per ENT “Anàlisi de la incidència dels impropis de la FORM sobre la qualitat del compost de les plantes de compostatge de Catalunya”, prenent com a referència el període 2010-2014, a partir de les dades de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Un dels principals resultats constata l’efecte negatiu de la presència d’impropis, d’una forma general o en relació a impropis específics (p.e. impropis especials o bosses de plàstic), sobre la qualitat del compost, mesurada a partir d’indicadors com la presència de metalls pesants, la conductivitat elèctrica i el test d’autocalentament. L’article conclou que cal promoure una millora en la gestió de la FORM a partir de models de recollida que incideixin més sobre la reducció de la presència d’impropis. Igualment, suggereix la necessitat de millorar el coneixement de l’efecte dels impropis i d’altres característiques del procés de tractament de la FORM sobre la qualitat del compost.

Data
2017
Publicació
RETEMA
Referència bibliogràfica
Campos Rodrigues, L., Puig, I., García, A., Guerrero, T., López, M., Martínez, F. X. (2017) Incidencia de los impropios sobre la calidad del compost producido en las plantas de Cataluña. RETEMA, 197, 48-54.
Article en pdf