La campanya “El Valor dels Aliments” fou un projecte impulsat per la Fundació ENT, l’Associació de Naturalistes de Girona i Espai Ambiental. La campanya va ser el marc per a la realització de diverses activitats d’educació i sensibilització ambiental, que van servir per visibilitzar la problemàtica del malbaratament alimentari a la nostra societat.

A continuació compartim un breu recull de les activitats realitzades i l’impacte que ha tingut la campanya:

  • 570 kg d’aliments de descart recollits dels comerços gironins, que van servir per elaborar 295 àpats servits gratuïtament. Podeu consultar el llistat de comerços col·laboradors aquí.
  • 1.222 kg d’aliments recollits a les dues espigolades celebrades al Parc Agrari del Baix Llobregat i Sant Martí Vell, amb l’ajuda de 23 voluntaris.
  • Formació especialitzada a 15 professionals dels sector de l’hostaleria per a evitar el malbaratament alimentari als seus restaurants.
  • Acords amb 18 parades del mercat del Lleó per a formar part d’un circuit estable d’aprofitament solidari d’excedents alimentaris.
  • Realització de 5 xerrades a diferents entitats i associacions sobre la temàtica del malbaratament alimentari. En total van assistir-hi 123 persones.
  • Elaboració d’un vídeo explicatiu amb els diferents agents relacionats amb el malbaratament alimentari, amb més de 900 visualitzacions fins al moment.
autoria

Fundació ENT

data

2015

Finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya