Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Ús de bolquers per a incontinència en residències geriàtriques de l’àrea metropolitana de Barcelona
| Projectes

Els bolquers d’un sòl ús per a incontinència són una fracció creixent dels residus municipals, degut a l’envelliment progressiu de la població a la nostra societat. A les residències geriàtriques els bolquers d’un sòl ús són un dels residus majoritaris, i el més important dins de la fracció dels no reciclables. Aquests residus poden ser evitats substituint els bolquers d’un sòl ús per bolquers reutilitzables, que són absorbents de tela que es poden rentar després del seu ús i tornar a utilitzar. Existeixen diferents tipus d’absorbents per adaptar-se a les característiques i tipus d’incontinència de cada persona.

L’Entitat Metropolitana del Medi Ambient, amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya, va encarregar a ENT Environment and Management la redacció d’un projecte executiu per estudiar la viabilitat d’implantar bolquers reutilitzables a una residència geriàtrica de Barcelona. Posteriorment, es va realitzar una prova pilot de tres mesos, durant la qual ENT va realitzar el seguiment i la monitorització de les variables del procés.

Amb l’ús de bolquers reutilitzables durant els tres mesos de la prova pilot es va evitar la generació de 1,1kg de residus per persona i dia.

Autoria
ENT Environment & Management
Data
2008
Client
Entitat Metropolitana del Medi Ambient