El passat dimecres 3 de febrer, de 16h a 18h, en el marc del projecte BLUEfasma es va realitzar el taller on-line “Economia circular a les peixateries i a la distribució majorista pesquera: com estalviar i posar valor afegit als productes a través de les bones pràctiques ambientals” organitzat per MedCities, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Fundació ENT que pretenia apropar al sector minorista i majorista pesquer propostes de possibles millores ambientals.

El taller va comptar amb 32 assistents de diferents sectors (36% sector minorista, 7% sector majorista, 25% de l’administració, 4% d’àmbit de recerca i un 29% d’altres).
Al taller es van tractar els següents temes: es van introduir els criteris i subvencions per renovar els vehicles de repartiment i recollida cap a vehicles híbrids/elèctrics; també sobre com es pot fer el canvi a electricitat verda; sobre la possibilitat de reduir els envasos i embalatges (sobretot es focalitza amb la problemàtica de l’EPS) i finalment sobre el malbaratament alimentari, sobre com reduir-lo i obtenir-ne un benefici (adjunt un resum de les temàtiques que es van presentar).
Al mateix taller es va oferir assessorament i acompanyament tècnic en el desenvolupament d’alguna mesura relacionada en aquests aspectes, que es desenvoluparà en els propers dos mesos per la Fundació ENT. Amb això culminarà la participació de la Fundació ENT al projecte BLUEfasma.

Fitxes-resum taller economia circular