Aquest dimarts 21 de febrer s’ha celebrat a Pamplona una Jornada sobre el Pla de Residus de Navarra. L’acció d’aquest pla, aprovat aquest passat desembre, es basarà en la nova llei foral de residus i la recollida de matèria orgànica que està previst que sigui aprovada aquest any 2017.

En la jornada Sergio Sastre (ENT) ha presentat la ponència titulada “Marc en Fiscalitat i propostes per a la propera Llei Foral de Residus”. En la seva intervenció, s’ha centrat principalment en aportar dades i possibilitats sobre l’impost sobre els abocaments, que es contempla en el Pla i en el debat de la llei que s’està definint aquest 2017.  La llei vol promoure la universalització de la recollida selectiva de bioresidus, tant d’origen domèstic, com d’altres grans productors, penalitzant l’abocament.

La consellera de Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Administració Local, Isabel Elizalde, ha destacat en la cloenda de la jornada, la necessitat d’aprovar una llei que promogui l’economia circular i desincentivi l’eliminació. Es tracta d’estendre el cicle de vida dels productes mitjançant reparacions, reutilització i redisseny d’articles. “El nostre pla prima comportaments responsables, solidaris i transparents entre totes les parts. D’aquí que durant aquest any 2017 ens anem a centrar en l’elaboració de la llei de Residus, una eina necessària en aquest canvi de mentalitat”.