LIFE BIOBEST va celebrar ek 12 de juliol la seva segona reunió en línia del Comitè de Direcció amb els socis del consorci LIFE BIOBEST (Fundació ENT, ACR+, CIC, ZWE i ECN). Els temes clau de discussió van incloure el progrés de les diverses tasques i lliurables, els indicadors de resultats i les bones pràctiques, i les millores de la nova web. www.lifebiobest.eu

Estigueu atents/es als propers esdeveniments de LIFE BIOBEST a la tardor:

  • Seminari web de LIFEBIOBEST: Quina és la millor manera de recollir els bioresidus en zones d’alta densitat? En línia, 27 DE SETEMBRE DE 2023, 10:00 – 11:30 (CET/CEST)

https://zerowasteeurope.eu/event/lifebiobest-talks-how-to-best-collect-bio-waste-in-high-density-areas/?fbclid=IwAR2VpqRQne3ino4hPSGr5IvzHQwISgzO31rjEDSb8xMr6

  • Taller de Capacitació de LIFEBIOBEST a Barcelona. 25 D’OCTUBRE DEL 2023. Més informació en els propers dies.

El projecte LIFE BIOBEST – Guiding the mainstreaming of best biowaste recycling practices in Europe pretén identificar i validar les Millors Pràctiques i instruments de gestió actuals al llarg de la cadena de gestió dels bioresidus (des de la generació fins al tractament) que permeten la producció de compost i digestat de qualitat i establir una sèrie de Key Performing Indicators (KPI) de referència, a partir de l’anàlisi de bases de dades i experiències existents.

Els resultats del projecte LIFE BIOBEST pretenen potenciar una millora significativa dels sistemes de recollida i tractament, i conseqüentment de la quantitat i puresa del material d’entrada a les plantes, reduint les pèrdues de procés i afavorint la conversió dels bioresidus en compost i digestat d’alta qualitat.

El consorci LIFE BIOBEST està liderat per la Fundació ENT i està integrat per Consorzio Italiano CompostatoriACR+European Compost Network i Zero Waste Europe. És un projecte preparatori LIFE de 2,5 anys finançat per la Comissió Europea.