El passat 25 d’octubre, LIFE BIOBEST va celebrar el seu primer taller de formació de capacitats a Barcelona. Hi van participar els socis del consorci LIFE BIOBEST (ZWE, ECN, ACR+, CIC i Fundacio ENT) i Rezero, hi va reunir més de 45 assistents presencials i online. El workshop es titulava “Unlocking Efficiency: Strategies for building a high-performing municipal bio-waste system”, i els temes clau de discussió sobre residus biològics van incloure indicadors clau de rendiment, bones pràctiques, barreres normatives/polítiques i un taller d’estratègia.

Els resultats de LIFE BIOBEST pretenen potenciar una millora significativa dels sistemes de recollida i tractament, i conseqüentment de la quantitat i puresa del material d’entrada a planta, reduint les pèrdues de procés i afavorint la conversió dels bioresidus en compost i digestat d’alta qualitat.

El consorci LIFE BIOBEST està liderat per la Fundació ENT i està integrat per Consorzio Italiano CompostatoriACR+European Compost Network i Zero Waste Europe. És un projecte preparatori LIFE de 2,5 anys finançat per la Comissió Europea.