Ahir dijous 5 de novembre es va presentar davant els diferents grups polítics de l’Ajuntament de Palma (Mallorca) el projecte que ENT estem realitzant per EMAYA (Empresa Municipal de Aguas y Alcantarillado) i que es titula “Estudi d’alternatives per a la recollida de residus del casc històric de Palma”.

A la presentació es van explicar les 4 alternatives que es plantegen per a la recollida selectiva de residus al casc històric de la capital mallorquina, després de la fallida del sistema de recollida pneumàtica. Els sistemes proposats són: recollida amb contenidors de vorera, recollida amb contenidors soterrats, recollida selectiva porta a porta i sistema de contenidors mòbils i per cada una es presenta una proposta d’aplicació i una estimació aproximada de costos d’implantació i explotació.

Els quatre models seran analitzats a fons per l’empresa, que a partir de la setmana vinent endegarà un procés de participació entre els diferents agents socials: ecologistes, entitats culturals, veïnals, AMPAs, juvenils, de la tercera edat, comerciants, restauradors, personal de la pròpia empresa EMAYA, etc. El procés culminarà amb la tria de la millor opció des del punt de vista ambiental, social i econòmic.

El debat sobre el sistema de recollida residus ha captat l’atenció de la població i dels mitjans de comunicació. Aquí podeu veure la notícia que han publicat diferents mitjans balears: ABC | UltimaHora | Diario de Mallorca | Ciutat.es

En el marc del projecte, Aina González (ENT) participarà els dies 9 i 16 de desembre a la sessió plenària i a la sessió de conclusions del procés participatiu sobre la recollida de residus al casc històric de Palma.