El 13 de març, 70 participants es van reunir a Lió (França) per celebrar el primer taller de ciutats del projecte LIFE BIOBEST amb la finalitat d’aprendre d’experiències pioneres a Europa en la gestió i tractament de bioresidus. Entre els assistents al taller hi havia funcionaris i tècnics, professionals i associacions de gestió de residus, així com membres de la societat civil i acadèmics, que van participar en l’intercanvi de coneixements d’alt nivell, van aprendre dels experts i es van fomentar noves connexions dins de la gestió europea dels bioresidus.

Organitzat pel Consorci LIFE BIOBEST en col·laboració amb Zero Waste France, l’esdeveniment també va servir per donar a conèixer els últims resultats del projecte en relació a les quatre Guies que s’estan elaborant sobre recollida, tractament, governança i incentius econòmics, i estratègies de comunicació i participació de bioresidus.

També es va donar a conèixer la darrera publicació de Mike Stinavage i Gemma Nohales, coordinadors del projecte i membres de la Fundació ENT. Aquest document se centra en el tema crític de les barreres reguladores i sistèmiques que condicionen la recollida i el tractament eficients dels residus orgànics, sent una lectura essencial per a qualsevol persona compromesa amb la gestió dels bioresidus a la UE.

El dia 14 de març es va organitzar una visita al sistema de recollida de bioresidus que s’està desplegant per part de l’Ajuntament de Lió i a una planta de compostatge de petita escala. A la tarda es va celebrar el 5è comitè de coordinació del projecte LIFE BIOBEST amb la participació de tots els socis del projecte.