Del 16 al 19 de maig, Vilanova i la Geltrú va acollir un taller de tres dies on es va constituir el Coastal City Living Lab (CCLL) de Vilanova i la Geltrú/Província de Barcelona. Aquest taller es va organitzar en el marc del projecte de la UE H2020 SCORE, que també inclou nou CCLL més a Irlanda, Itàlia, Polònia, Portugal, Eslovènia, Espanya i Turquia.

El CCLL de Vilanova i la Geltrú/Província de Barcelona està liderat per ENT amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona. Alguns dels objectius d’aquest CCLL són millorar les seves capacitats en els àmbits de recerca, coneixements tècnics i recursos financers per proposar, promoure, validar i monitoritzar solucions d’Adaptació Basades en Ecosistemes (EbA, per les sigles en anglès) per al canvi climàtic, i aconseguir el reconeixement institucional dins un context de co-ideació, co-disseny i co-creació.

Representants locals i regionals de la indústria, acadèmics, membres de la societat civil i institucions públiques es van reunir en aquest taller per discutir, entre d’altres, sobre les dades disponibles d’esdeveniments climàtics passats, l’impacte a llarg termini del canvi climàtic al territori, i les expectatives dels diferents actors en relació amb el desenvolupament del bessó digital previst en el marc del projecte per a Vilanova i la Geltrú.

Durant els propers tres anys, els investigadors del projecte i el CCLL treballaran en la cartografia dels riscos climàtics de la zona, avaluaran la viabilitat socioeconòmica de les solucions EbAs, i proposaran sensors i digital twin solutions per a l’adaptació d’aquesta zona costanera canvi climàtic.