El mitjà de comunicació La Directa publica en el seu número 414 un article de Santiago Gorostiza (fellow d’ENT) titulat “Memòries salades d’una lluita política”. En l’article analitza el conflicte de les mines de potassa del Bages des de la primer meitat del segle XX fins l’actualitat.
Santi Gorostiza és un expert en la matèria i és autor del llibre “Rius de Sal. Una visió històrica de la salinització dels rius Llobregat i Cardener durant el segle XX”. Al llibre analitza els orígens de la salinització dels rius Llobregat i Cardener i del conflicte vinculat als residus de l’extracció minera de sals potàssiques a la comarca del Bages. Els autors han documentat les protestes esdevingudes a la dècada dels anys 30 a causa de la salinització dels rius, així com l’actuació de la Generalitat Republicana per controlar la qualitat de l’aigua, establint una xarxa d’estacions de control per monitoritzar la salinitat i legislant mitjançant la Llei de Salinitat (1933), entre altres accions.
[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes] [link]Accés a l’article[/link]El medio de comunicación La Directa publica en su número 414 un artículo de Santiago Gorostiza (fellow de ENT) titulado “Memorias saladas de una lucha política”. En el artículo analiza el conflicto de las minas de potasa del Bages desde la primera mitad del siglo XX hasta la actualidad.
Santiago Gorostiza es experto en la matéria y autor del libro “Rius de Sal. Una visió històrica de la salinització dels rius Llobregat i Cardener durant el segle XX”El libro analiza los orígenes de la salinización de los ríos Llobregat y Cardener y del conflicto vinculado a los residuos de la extracción minera de sales potásicas en la comarca del Bages. Los autores han documentado las protestas ocurridas en la década de los años 30 debido a la salinización de los ríos, así como la actuación de la Generalitat Republicana para controlar la calidad del agua, estableciendo una red de estaciones de control para monitorizar la salinidad y legislando mediante la Ley de salinidad (1933), entre otras acciones.
[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes] [link]Acceso al artículo[/link]