El projecte es va centrar en l’anàlisi de l’impacte i adaptació al canvi climàtic en zones urbanes costaneres amb elevada densitat de població i interès turístic i cultural a Espanya. Ha incidit especialment en els factors climàtics referents a la pujada del nivell del mar i tempestes costaneres, amb potencial de produir erosió i inundacions costaneres. A més, va considerar l’impacte i l’adaptació al canvi climàtic de zones de platja que donen suport a activitats recreatives i a béns d’interès cultural protegit. L’estudi s’ha dividit en tres anàlisis diferents, en concret:

1. Avaluació del risc d’exposició dels béns immobles culturals protegits del municipi de Les Palmes de Gran Canària enfront d’inundacions costaneres;

2. Estimació dels costos de transport dels clients i / o turistes, considerant l’escenari de retrocés de platges del municipi i la província de La Corunya; i

3. Valoració monetària de la possibilitat de desplaçament de zones de platja en retrocés cap a zones limítrofes interiors a causa del canvi climàtic a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les activitats de disseminació dels resultats del projecte van incloure: la redacció d’un informe, resum executiu maquetat i fitxer de presentació, així com la publicació d’un article tècnic.

logo fundacion bio

autoria

Fundació ENT

data

2016-2017

Projecte finançat per la Fundación Biodiversidad