Ignasi Puig i Luís Campos Rodrigues (ENT) van participar a la trobada de coordinació i a l’assemblea general del projecte NATURVATION. L’esdeveniment va tenir lloc a Leipzig (Alemanya) entre els dies 19 a 21 de setembre.

Entre els punts rellevants de l’assemblea general es va analitzar la base de dades “Urban Nature Atlas”, que disposa de a prop de 1.000 exemples de solucions basades en la natura (Nature-based solutions – NBS) de 100 ciutats europees; es van debatre aspectes metodològics associats a l’anàlisi dels beneficis socioeconòmics i ambientals de les NBS; i es va fer una anàlisi de les sessions URIP (Urban-Regional Innovation Partnerships) realitzades l’any 2018 així com es van preparar les sessions restants del present i del proper any. ENT i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) són els responsables de l’organització d’aquestes sessions a Barcelona.

NATURVATION està format per un consorci de 14 institucions liderat per la Universitat de Durham. L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona i ENT Environment and Management són els socis locals de Barcelona. Entre els seus objectius principals, NATURVATION pretén contribuir a la millora del coneixement sobre NBS en l’àmbit urbà, considerant aspectes com l’anàlisi d’aspectes innovadors, els reptes de sostenibilitat urbana i el paper de diversos agents institucionals i de la societat civil en aquest procés.

 

Web del projecte

Urban Nature Atlas