El proper 17 de setembre de 11:25 a 12:35 hores Ignasi Puig (ENT) impartirà la sessió “Fiscalitat ambiental municipal com a eina de mitigació local” dins les Jornades L’Economia del Canvi Climàtic sota la perspectiva de les polítiques públiques urbanes. Les sessions seran via Zoom.

Les jornades les organitza l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que vol obrir el debat sobre una aproximació, la socioeconòmica, que és la que es manifesta de forma més directa en la qualitat de vida i el desenvolupament de les nostres ciutats. Aquesta perspectiva es pot ordenar en tres dimensions. La primera, sobre com valora l’economia els efectes biofísics del canvi climàtic. La segona, correspondria als impactes socioeconòmics del canvi climàtic, directes i indirectes. La tercera dimensió econòmica correspondria a l’esfera de les respostes públiques i privades en matèria de la mitigació i l’adaptació, ¿quins aspectes econòmics, relacionats amb la presa de decisions, siguin intergeneracionals o no, s’han de tenir en compte? ¿què podem fer des de les administracions regionals i locals?

Aquesta trobada monogràfica, repartida en dos sessions, organitzada per l’Agència de Desenvolupament Econòmic, està destinada totes el agents públics i privats interessats en conèixer la dimensió econòmica del canvi climàtic i la seva articulació en el marc de les polítiques públiques urbanes, els principals actors en joc, i les possibles respostes que es poder donar, d’una forma ràpida i entenedora. Posteriorment, s’editarà un document especial amb les principals aportacions de la Jornada.