El proper dijous 3 d’octubre (9:15-13:30h.) tindrà lloc a Madrid un seminari científico-tècnic titulat “Cuenta atrás para 2020 LOS DESAFÍOS PARA UNA GESTIÓN PESQUERA SOSTENIBLE”. El seminari se celebrarà a l’Espai Piamonte (C/ Piamonte, 23 – Chueca) i l’organitzem la Fundació ENT, SEO Birdlife, Oceana, Ecologistes en Acció, WWF i Our Fish. Les places són limitades, per assistir es prega omplir el formulari d’inscripció o escriure correu electrònic amb nom, entitat i nombre d’assistents a info@ent.cat.

A finals d’aquest any, Brussel·les tornarà a ser escenari d’intenses negociacions sobre els límits de pesca. S’espera que les discussions aquest any siguin encara més difícils, ja que la Política Pesquera Comunitària (PPC) estableix un compromís legalment vinculant per posar fi a la sobrepesca el 2020, com a molt tard. Un objectiu que encara està lluny d’assolir-se, ja que vora el 41% de les poblacions avaluades en l’Atlàntic Nord-Oriental es troben actualment subjectes a sobrepesca.

En aquest seminari es pretén analitzar els avenços en l’assoliment dels principals objectius de la PPC, especialment al voltant dels Totals Admissibles de Captura (TAC) i les recomanacions científiques, la selectivitat de les pesqueres, així com els desafiaments per aconseguir poblacions de peixos saludables i ecosistemes marins resilients. Tot això de la mà d’experts de la comunitat científica, d’organitzacions no governamentals, i alts càrrecs de la Comissió Europea i del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Consulta l’agenda

Inscripcions