Publicat el nostre informe per a la Fundación Biodiversidad sobre incentius fiscals a la conservació de la natura en terrenys privats. S’hi esmenten especialment els acords de custòdia del territori.

La Fundació ENT hem elaborat l’informe “Anàlisi sobre els possibles incentius fiscals nacionals per al foment de la conservació de la natura en terrenys privats”, en el marc de el projecte LIFE European Land Conservation Network (LIFE ECLN), en el qual és soci el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a través de la Fundación Biodiversidad. A Espanya no hi ha incentius fiscals dissenyats específicament amb aquesta finalitat, de manera que aquest treball recull i actualitza propostes en aquest sentit, especialment centrades en el foment de la custòdia del territori observant també altres formes de conservació privada.

Els incentius fiscals són bonificacions o un altre tipus de beneficis, en el pagament de tributs que es concedeixen a determinats subjectes passius per promoure certes actuacions. En els últims anys Europa ha experimentat un notable auge d’aquest tipus de fiscalitat ambiental. Tot i ser una mesura efectiva per al desenvolupament d’iniciatives de conservació de la natura en terrenys privats, a Espanya no existeixen actualment incentius fiscals de nivell estatal específicament dissenyats amb aquesta finalitat.

Consulta l’informe