OptFor-EU explora les necessitats de gestors i propietaris forestals per dissenyar un sistema de suport a la presa de decisions per a l’adaptació i la mitigació climàtica dels boscos europeus.

El proper 28 de setembre, Villasbuenas de Gata (Extremadura) acull un taller amb gestors forestals, propietaris forestals i altres actors rellevants per conèixer les seves necessitats i integrar-les al disseny d’un nou sistema de suport a la presa de decisions (Decision Support System – DSS) per a la gestió de boscos. Aquest esdeveniment, organitzat per Ambienta Enginyeria i ENT Environment and Management, és el punt de partida per involucrar els actors més rellevants en un procés iteratiu de co-creació i co-disseny d’aquesta eina.

A vuit països europeus, el projecte OPtFor-EU (Optimització de les decisions de gestió forestal per a un futur baix en carboni i resilient al clima a Europa) busca co-desenvolupar un DSS amb els gestors forestals i altres actors rellevants als boscos, que els proporcioni opcions adequades d’adaptació i mitigació del canvi climàtic, així com optimitzar els serveis ecosistèmics forestals (SEF) (incloent-hi la descarbonització) i millorar la resiliència dels boscos i les seves capacitats per mitigar el canvi climàtic a tot Europa.

En els propers mesos, entrevistes en profunditat i enquestes a les parts interessades completaran l’anàlisi exhaustiva per caracteritzar el nexe bosc-clima i els serveis ecosistèmics forestals, així com per capacitar els usuaris finals dels boscos a prendre decisions informades per millorar-ne la resiliència i descarbonització.

>> Tota la informació a https://optforeu.eu/

>> Segueix-nos a @OptForEU