Aquest diumenge passat 30 de juny l’associació La Vinagreta, va organitzar a Vilanova i la Geltrú per tercera vegada un dinar de profit. En aquest dinar es van servir 300 racions a partir d’aliments rescatats, tota una jornada de compromís contra el malbaratament alimentari i la sostenibilitat. Es va cuinar paella, amanides i macedònia.

L’organització de l’àpat ha fer servir la calculadora del valor dels aliments creada en el marc del projecte de la Fundació ENT, “El valor dels aliments”. Així doncs ja tenim una entitat més que ha fet servir aquesta eina i que ha generat els següents resultats:

  • S’han utilitzat 465 kg d’aliments recollit dels mercat i de diferents forns durant el dissabte 29 de juny. Això ha suposat un estalvi de 385,50 m2 de terra; 680,54 euros, una petjada hídrica de 59.163 litres (equivalent a 739,54 dutxes) i una petjada de carboni de 396,58 kg de CO2 (equivalent a 166,63 litres de gasolina).

D’altra banda, al voltant d’aquest dinar de profit s’han realitzat a la ciutat altres iniciatives per conscienciar contra el malbaratament alimentari. Una d’aquestes accions ha estat l’exposició de la campanya “Som Gent de Profit”, que es pot veure al Mercat públic del Centre fins el dia 8 de juliol. Es tracta d’una exposició itinerant concebuda a partir de dades impactants sobre el malbaratament alimentari a Catalunya. Constituïda de 14 plafons, recrea un espai quotidià, proper a la gent, com la cuina d’una llar, d’una escola o d’un restaurant, on pot tenir lloc el malbaratament alimentari.

Enllaç a la calculadora