Els propers 14 i 15 de novembre se celebra al Tecnocampus de Mataró el setè congrés Recuwaste, sota el lema “L’economia circular dels recursos: anticipar-se al futur”. Maria Calaf i Sergio Sastre (ENT) hi participaran presentant les seves ponències.

Concretament, la seva participació tindrà lloc el dia 14 a les 15:45 de la tarda, en la sessió “Instruments econòmics en la gestió dels residus”. La sessió se centra en els instruments econòmics, clau en la política de gestió de residus. La nova llei de residus i la normativa que es va desplegant suposen un avenç respecte de la situació anterior, però generen dubtes i la seva ambició pot no ser suficient per a la consecució dels objectius i per assegurar el repartiment equitatiu dels costos. Aquestes seran les seves ponències que hi presentaran:

  • La responsabilitat ampliada del productor a examen: propostes de millora.
    Sergio Sastre, especialista en fluxos de materials i avaluació integrada
  • Las 5 certeses i els 5 dubtes sobre els sistemes de pagament per generació i taxa justa (360°).
    Maria Calaf, coordinadora de projectes de fiscalitat de residus

RECUWASTE és un congrés de referència en gestió de recursos i residus, organitzat per Maresme Circular, la marca del Consorci de Residus del Maresme, amb la col·laboració d’altres entitats, entre les quals la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.