Aquest dimecres 12 de maig el saló d’actes de l’Ajuntament de Rivas Vaciamadrid acollirà la jornada d’inauguració del procés participatiu del Pla d’Economia Circular del municipi. Maria Calaf (ENT) serà una de les protagonistes de la taula de diàleg d’experts que s’hi ha programat. La seva participació s’emmarca dins el projecte d’ENT de col·laboració en la redacció d’una part del Pla de Residus del municipi.

Rivas es disposa a dissenyar de manera col·lectiva la seva Estratègia de Residus Zero, una de les línies principals de el Pla d’Economia Circular activat a finals de 2020 seguint les noves directrius europees en matèria de sostenibilitat. La idea: implantar a la ciutat un model de producció i consum que impliqui compartir, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials i productes existents totes les vegades que sigui possible. L’Estratègia de Residus Zero es coordina des de la Regidoria de Transició Ecològica i l’empresa municipal Rivamadrid, les quals han traçat un full de ruta per recollir informació i opinions i detectar fortaleses i dificultats del procés.

El dimecres 12 de maig s’obre el procés participatiu amb una jornada (17.30-20.00), que s’emetrà en línia des del web rivasciudad.es/tv. S’hi presentaran diferents experiències inspiradores d’altres municipis i es crearà un espai de debat amb personal expert per plantejar qüestions en relació a l’estratègia de residus i el Pla d’Economia Circular.