“El Valor dels Aliments” és el títol del treball audiovisual i de la mateixa campanya sobre malbaratament alimentari que han desenvolupat la Fundació ENT, l’Associació de Naturalistes de Girona i Espai Ambienta i que finalitzarà el 30 de setembre.

Cada any es llencen a Catalunya més de 250.000 tones d’aliments, fet que suposa importants impactes ambientals, econòmics i socials, especialment en un moment de crisi econòmica com l’actual.

La Fundació ENT, l’Associació de Naturalistes de Girona i Espai Ambiental han desenvolupat durant 6 mesos la campanya “El Valor dels Aliments” amb diferents actuacions per a sensibilitzar a la població sobre la problemàtica del malbaratament alimentari. En el marc de la campanya s’han realitzat dinars populars amb aliments procedents de descart dels comerços, recollides d’excedents a camps agrícoles (“espigolades”), xerrades per a col·lectius, cursos per a professionals de l’hostaleria, etc.

El vídeo-reportatge “El Valor dels Aliments” dóna veu als diferents agents implicats en el malbaratament alimentari (agricultors, distribuïdors, gestors de residus, restauradors, etc.) perquè ens expliquin com i per què es produeix aquest malbaratament en cada moment de la cadena alimentària i com podem fer-hi front. Per exemple, per a Ramon Llonch, agricultor i gerent de Kopgava, cal sensibilitzar a la població perquè entengui que “un carabassó tort, no és dolent, és tort”. El vídeo també ens ajudarà a prendre consciència d’alguns dels impactes del malbaratament alimentari, com l’impacte sobre els recursos públics, ja que , tal i com explica Pascual Calafell, Cap del Servei de tractament i planificació de residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els residus generats per el malbaratament no només tenen un impacte ambiental, sinó també econòmic.

El vídeo-reportatge es pot visualitzar i descarregar a https://youtu.be/rQT3_S1dBD0.

 

També disponible en castellà, el treball audiovisual ha estat realitzat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Més informació a: www.elvalordelsaliments.cat | agonzalez@ent.cat | tel. 938935104