El projecte OptFor-EU (OPTimising FORest management decisions for a low-carbon, climate resilient future in Europe) comença a fer les primeres passes. Els propers 28 i 29 de febrer tindrà lloc el “Kick-off meeting”, reunió d’inici de projecte a Bucarest (Romania) i comptarà amb la presència de Mar Riera (ENT).

El projecte està liderat per MeteoRomania, i compta amb la participació de 16 socis de 9 països europeus. La seva durada serà de 48 mesos (4 anys) i compta amb un finançament del programa HORIZON de la Comissió Europea.

ENT contribuirà a desenvolupar estratègies de gestió de boscs on els actors locals siguin al centre del procés de presa de decisions. Aquest procés s’articula al voltant d’un Sistema de Suport de Decisions (DSS-Decision Support System) que proporciona als actors local opcions d’adaptació i mitigació adients al territori en qüestió per optimitzar els serveis ecosistèmics dels boscs i afavorir la resiliència del bosc i les seues capacitats de mitigació del canvi climàtic arreu d’Europa.