Nou article dels Doctors Ignasi Puig Ventosa i Sergio Sastre Sanz (ENT) al número 91 de la Revista Índice, centrat en l’economia circular. El seu article es titula “Despeses i ingressos de les entitats locals en matèria de gestió de residus urbans”.

“Després del notori incompliment del principal objectiu de residus municipals per part d’Espanya el 2020 (40,5% de reciclatge davant del 50% exigit per la Directiva Marc de Residus), és evident la necessitat de reforçar les polítiques en aquesta matèria per assolir objectius que es van tornant cada vegada més exigents fins al nivell del 65% requerit per al 2035. Aquestes polítiques necessitaran serveis de recollida i tractament més complexos i costosos, especialment per part de les entitats locals que ostenten aquestes competències, cosa que exigirà instruments que assegurin el finançament necessari”.

La Revista Índice és el fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Institut Nacional d’Estadística (INE) i la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). El seu objectiu és donar a conèixer i analitzar les estadístiques de més actualitat i de màxim interès social, amb especial èmfasi en les que ofereixen les administracions públiques. La revista és editada amb caràcter trimestral.