L’Escola de Formació SCORE AbE (Adaptació basada en Ecosistemes) és una iniciativa pionera dins del projecte SCORE, destinada a millorar les estratègies d’adaptació al clima. La xerrada “ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC I CIÈNCIA CIUTADANA A LES CIUTATS COSTANERES”, programada com a part de la segona edició de l’escola de formació, promet posar llum sobre el paper crucial de la ciència ciutadana en la gestió dels riscos del canvi climàtic a les zones urbanes costaneres.

El projecte SCORE s’ha compromès a fomentar la participació pública en l’aplicació de mesures d’adaptació i fer front als riscos del canvi climàtic, especialment a les ciutats costaneres. Aquesta xerrada en línia, en la qual participarà la consultora i investigadora d’ENT, Mar Riera Spiegelhalder, aprofundirà en l’enfocament innovador de la Ciència Ciutadana, posant èmfasi en la seva importància a l’hora de capacitar les comunitats perquè contribueixin eficaçment als esforços de resiliència climàtica.

Durant la presentació, els assistents tindran l’oportunitat d’explorar tres casos pràctics de ciutats que participen activament al projecte SCORE: Benidorm, Vilanova i la Geltrú i la comarca d’Oarsoaldea. Aquests casos pràctics oferiran una visió dels reptes del món real i de les solucions innovadores que s’estan aplicant per fer front als impactes del canvi climàtic als entorns costaners.

A més, la sessió inclourà un joc interactiu dissenyat per convidar els participants a proposar i debatre solucions per adaptar-se al canvi climàtic. Aquesta atractiva activitat pretén fomentar la col·laboració i inspirar el pensament creatiu dels assistents, permetent contribuir amb les seves idees a la construcció de comunitats costaneres resilients.

Detalls de l’esdeveniment

  • Títol: ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC I CIÈNCIA CIUTADANA A LES CIUTATS COSTANERES
  • Data: 20 març 2024
  • Hora: 11:30 hores
  • Idioma: castellà
  • Format: online