Skip to main content

Es necessiten reduccions significatives en les emissions antropogèniques i augments en els embornals de CO2 per assolir el llindar d’1,5 graus centígrads per a l’escalfament global establert a l’Acord de París i assolir l’objectiu de neutralitat climàtica del Pacte Verd Europeu per al 2050. L’embornal de CO2 proporcionat pels boscos, inclosos boscos primaris, compensa parcialment l’augment de les emissions antropogèniques de CO2, proporcionant un amortidor a gran escala per al canvi climàtic.

Durant els propers 48 mesos, un consorci de 16 entitats de recerca, associacions i petites i mitjanes empreses de nou països europeus treballaran per millorar les pràctiques de gestió, la capacitat de provisió de serveis ecosistèmics dels boscos i la capacitat d’embornal de CO2. El projecte ‘OPTimising FORest management decision for low-carbon, climate resilient future in Europe’ (OptFor-EU) construirà un Sistema de Suport a la presa de Decisions (DSS) per proporcionar als administradors forestals i a altres parts rellevants interessades, opcions personalitzades per a optimitzar la descarbonització i altres serveis ecosistèmics forestals (FES) a Europa.

A partir de dades existents i l’ús de nous indicadors essencials de mitigació forestal, el projecte busca millorar la caracterització del Nexo Bosc-Clima i FES, i desenvolupar models de presa de decisions on s’empoderi als usuaris finals dels boscos i que permetin millorar la descarbonització i la resiliència dels boscos.

OptFor-EU compta amb un finançament del programa HORIZON de la Comissió Europea.