El passat dijous 23 de març es va celebrar al Pati Llimona de Barcelona la “Jornada tècnica sobre l’aplicació de tecnologies TIC a la gestió de residus”, organitzada per ENT en col·laboració amb Wellness Smart Cities, Lipasam, D-waste, Dedisa i Emasesa.

La jornada va tenir una gran acollida, amb més de 60 persones inscrites provinents d’administracions locals, de la Generalitat, d’empreses de recollida de residus i d’altres empreses privades.

A la jornada es van presentar dels resultats del projecte LIFE EWAS de millora de l’eficiència de la gestió de residus.  Representants de l’empresa Wellness Smart Cities i de Lipasam van presentar la prova pilot de sensorització de contenidors i millora de rutes realitzada a la ciutat de Sevilla. En aquesta localitat es van sensoritzar un total de 268 contenidors instal·lats en tres rutes de recollida. Els resultats han estat molt positius: s’han pogut reduir els costos de recollida de les tres rutes en un 60%, gràcies a l’optimització de la recollida de contenidors de vidre.

Amb aquesta jornada es formalitza la finalització del projecte EWAS, cofinançat pel programa LIFE de la Comissió Europea. Els resultats complets del projecte estaran disponibles properament a través de la web del projecte.

Vídeo-resum de la jornada