La Fundació ENT ha participat en l’informe Assessment of country reports and proposals for country-specific recommendations dirigit per Green Budget Europe i amb la participació de CEE BankWatch i l’European Environment Bureau. La Fundació ENT es va encarregar de les anàlisis i propostes per a Espanya i Portugal.

Per a tots els països, el treball ha consistit en una anàlisi dels European Semester Country Reports. Sobre aquesta base, l’informe desenvolupa recomanacions per avançar cap a una economia sostenible i una societat amb baixes emissions de carboni.

Una inversió oportuna en energies renovables, adaptació al canvi climàtic i infraestructures podria estimular la innovació en noves tecnologies i augmentar l’eficiència energètica, crear nous llocs de treball i reduir els costos de producció.

Per aconseguir això, les reformes fiscals ecològiques a nivell estatal han de ser accelerades mitjançant el Semestre Europeu, i els plans estatals de despesa pública i d’inversió dels Estats membres s’han d’alinear amb un desenvolupament sostenible.

Referència completa de l’informe | “2017. ASSESSMENT OF COUNTRY REPORTS AND PROPOSALS FOR COUNTRY-SPECIFIC RECOMMENDATIONS. From Challenge to Opportunity: Shadow Country Reports in Support of the European Semester Cycle”

Nota de premsa de Green Budget Europe