Aida Luz López Gómez serà la protagonista de la sessió online de PensamENTs de juliol. La sessió porta per títol “Ecologia política a Mesoamérica i El Carib”. La sessió, en castellà, tindrà lloc el proper 14 de juliol a les 12 de migdia via Zoom.

Sociòloga ambientalista mexicana. És doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​professora investigadora a temps complet en el Màster en Educació Ambiental de la Universitat Autònoma de la Ciutat de Mèxic i integrant fundadora de el Grup Intercol·legial de Recerca en Ecologia Política de la mateixa universitat, en el qual ha treballat diversos projectes sobre conflictes socioambientals en poblacions indígenes de Mèxic. Actualment és investigadora visitant a l’Environmental Justice Project de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​sota la direcció de Joan Martínez Alier.

Ha estat coordinadora i integrant de diversos grups d’experts i delegacions de Mèxic en fòrums internacionals sobre temàtiques relacionades amb pobles originaris, coneixement tradicional i medi ambient. Des de 1990, ha estat consultora d’institucions com el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), la Secretaria de Medi Ambient i Recursos Naturals (SEMARNAT) i el Centre Mario Molina per a Estudis Estratègics sobre Energia i Medi Ambient (CMM) per a la realització d’estudis i avaluacions d’impacte social i ambiental, població indígena, polítiques públiques, canvi climàtic i conflictes socioambientals.