Skip to main content

En el document s’analitzà la configuració actual del finançament municipal des del punt de vista de la sostenibilitat, fent especial èmfasi en els aspectes relacionats amb l’urbanisme i la construcció, donada la seva rellevància.

L’informe realitzà, inicialment, una breu descripció dels diferents ingressos de les hisendes locals i de la seva estructura. A continuació, s’analitzaren els ingressos dels municipis catalans en el període 2001-2005, especialment aquells relacionats amb vectors ambientals. Es realitzà també una anàlisi dels ingressos municipals per a diferents àmbits territorials: províncies i comarques, municipis de costa/interior i municipis de l’Àrea Metropolitana.

Finalment, es realitzaren propostes que podrien contribuir a fer més sostenible el sistema de finançament municipal. Les propostes es van dividir en aquelles que podrien ser aplicades actualment pels ajuntaments i aquelles que requeririen canvis normatius. S’incloïen també alguns indicadors i un qüestionari d’autoavaluació per mesurar la sostenibilitat del finançament municipal.

autoria

ENT environment & management

data

2009

client

Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS)