Aquesta setmana s’han introduït millores en la calculadora del Valor dels Aliments, impulsada per la Fundació ENT. Concretament, s’ha fet una ampliació de les categories d’aliments creant 7 categories específiques per diverses espècies de peixos. L’acció s’emmarca dins el projecte “El Malbaratament Alimentari en l’àmbit de la pesca a Catalunya” que està desenvolupant la Fundació ENT. El projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i té per objectiu donar visibilitat al malbaratament de peix i dur a terme diverses accions que permetin conscienciar a la ciutadania i resta d’actors implicats en la cadena productiva, sobre la importància de reduir també el malbaratament d’aquest tipus d’aliment.
La calculadora del Valor dels Aliments és una eina que calcula els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. La calculadora ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals (petjada de carboni, petjada hídrica, ocupació de terra) associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.