Skip to main content
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Papers de l’Observatori de la Indústria | Verònica Martínez i Ignasi Puig

20/09 @ 10:00 - 11:30

El proper divendres 20 de setembre a les 10h. a la Sala d’Actes del DACC (Gran Via, 612 – Barcelona) tindrà lloc la presentació de dos nous Papers de l’Observatori de la Indústria. Verònica Martínez i Ignasi Puig (ENT) en seran uns dels protagonistes.

Els papers analitzen les oportunitats que es poden generar a la indústria amb l’augment de les necessitats de reciclatge de les energies renovables i de la mobilitat elèctrica:

  • Paper 28: La circularitat de les energies renovables a Catalunya. Verònica Martínez i Ignasi Puig (ENT Environment and Management)
  • Paper 29: Anàlisi de viabilitat de la indústria de recuperació de materials de bateries i dispositius elèctrics i electrònics a Catalunya. Youns Errahmouni Barkam, Joan de Pablo, José Luis Cortina, César Valderrama (UPC).

Degut al procés de descarbonització que ha iniciat l’economia catalana i que s’accelerarà en els propers anys, es preveu que augmentaran notablement els residus de panells fotovoltaics i pales d’aerogeneradors d’aparells elèctrics i electrònics i de bateries de vehicles, cosa que cal abordar per dos motius: ambientals i de vulnerabilitat en la cadena de subministrament de determinats materials. Aquest fenomen pot comportar oportunitats per a la indústria catalana, no només a causa de les matèries primeres secundàries que es recuperen, sinó també per a la creació d’activitat industrial i de llocs de treball.

Per tal de detectar aquestes oportunitats i facilitar que el teixit productiu les aprofiti, dos equips especialitzats (la consultora ENT i un equip de la UPC) han realitzat sengles estudis que es presenten en aquesta jornada.

Mostra els detalls

Data:
20/09
Hora:
10:00 - 11:30
Lloc web:
https://empresa.gencat.cat/ca/treb_ambits_actuacio/industria/intern/presentacio-papers-28-29/

Recinte

Sala Actes DACC
Gran Via, 612
Barcelona,
+ Mapa de Google

Organitzador

Departament d’Empresa i Treball | Generalitat de Catalunya