El Palau de Fires de Girona és l’escenari de la primera edició del #wasteinprogress, el Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals. Durant els dies 6, 7 i 8 de febrer diferents membres d’ENT assistiran al certamen on, entre d’altres coses, es presentaran casos d’èxit de models de recollida de ciutats d’arreu del món amb resultats de reciclatge superiors al 60%. El Fòrum és un espai basat en el coneixement i la innovació on hi ha la presència d’empreses que poden acompanyar les administracions en el procés de millora de la gestió dels residus municipals.

Les directives europees en matèria de residus marquen els objectius a assolir en reciclatge. Els estats membres han de treballar per l’acompliment d’aquests objectius mitjançant estratègies i models que superin sistemes poc efectius i que permetin afrontar amb garanties els reptes de futur.

A l’Estat espanyol, ens trobem en un punt d’inflexió pel que fa al model de gestió de residus. Tot i que els darrers anys s’ha avançat en els resultats de la recollida selectiva i la prevenció de residus, en molts casos s’ha tocat sostre. Aquest fet, sumat a la nova legislació europea en matèria de residus i economia circular i a l’increment dels costos de tractament de la fracció resta, ha portat a replantejar el model actual de gestió de residus.

 

Més informació