El segon dels quatre webinars DECISIVE tindrà lloc el 11 de juny a les 11h. Aquest seminari segueix a l’anterior que va presentar el concepte i les tecnologies desenvolupades en el projecte DECISIVE per a la gestió descentralitzada dels residus orgànics.

La Fundació ENT liderarà aquest webinar juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Com a soci del DECISIVE, la Fundació ENT ha liderat el desenvolupament d’una eina de suport a la presa de decisions (DST) per avaluar la sostenibilitat de l’actual sistema de gestió de residus orgànics de grans generadors de residus orgànics, com una universitat, una ciutat o una regió. La DST és una eina web de lliure accés que permet als l’usuari identificar punts crítics en el seu sistema de gestió de bioresidus i comparar diferents alternatives de gestió com el sistema de gestió descentralitzat de bioresidus proposat pel DECISIVE.

El seminari no només presentarà l’eina com a tal, sinó també la seva aplicació en un lloc català: el campus universitari de Bellaterra.

El webinar comptarà amb la participació d’ENT que donarà a conèixer el DST i el seu ús, així com amb la participació de l’Agència de Residus de Catalunya. Això permetrà donar a conèixer al públic l’ús pràctic de l’eina per part d’una administració pública encarregada de planificar i promoure la recollida selectiva i per part d’altres usuaris.

Agenda

  • Eina de suport a la presa de decisions i les seves característiques; Verónica Martínez, ENT
  • Ús pràctic de l’eina per a diferents usuaris; Teresa Guerrero, ARC
  • Planificació de la infraestructura de tractament de RSU a Catalunya. Aplicació potencial de l’eina; Daniel Vilaró, ARC
  • Cas d’estudi
  • Presentació del context del Campus de Bellaterra – Marga Lopez, ARC
  • Generació de dades/inventaris per a Bellaterra – Rosaria Chifari, ENT
  • Sessió de preguntes i respostes amb el moderador

Si bé l’agenda completa estarà disponible en els propers dies, els participants interessats ja poden registrar a través del formulari directament a la pàgina web del projecte DECISIVE.