Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Veronica Martínez (ENT) participa al cicle d’activitats del Palau Macaya sobre malbaratament alimentari
| Notícies| 28/05/2019

El projecte “Reduir el malbaratament, alimentar el planeta” planteja diverses activitats al Palau Macaya de març a juny. El projecte està organitzat per Nutrició sense Fronteres, Fundació Banc de Recursos i Rezero, Fundació Prevenció Residus i Consum.

En la propera activitat, que se celebrarà el proper dijous 30 de maig (de 9 a 14h.), hi participarà Veronica Martínez (Fundació ENT). Sota al títol “Reduir el malbaratament alimentari a través de la innovació en la prevenció i el reaprofitament”, es presentaran iniciatives innovadores que comparteixen l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari, a escala local, regional i europea. Es debatran reptes i oportunitats per incentivar-ne de noves i reduir el malbaratament tot potenciant l’economia social i solidària.

Juntament amb Veronica Martínez, participaran a l’activitat Agustí Corominas (La Magrana Vallesana), Isabel Soares (Fruta Feia), Jordi Piferrer (Soy Comida Perfecta), Alexander Theodoridis (Boroume), Daniel Jorge (We Save Eat), Miquel Vidal (responsable d’Economia Circular de Formació i Treball – Projecte d’INS) i Míriam González (tècnica del Departament de Prevenció i Eficiència de Recursos de l’Agència de Residus de Catalunya).

El malbaratament alimentari és una problemàtica actual i multisectorial. És possible treballar de manera integral dins la cadena alimentària per tal de reduir-ne els impactes i promoure solucions des de les dimensions social, econòmica i mediambiental? En cinc activitats, en les quals es realitzaran tallers sectorials a porta tancada, s’aprofundirà en les necessitats i els reptes de cada sector implicat en la cadena alimentària. Les sessions començaran amb una exposició de casos d’èxit concrets i, posteriorment, es faran grups de treball dinamitzats, per tal de debatre els reptes i les solucions potencials. L’última sessió serà una conferència oberta al públic, que tindrà com a objectiu les conclusions dels debats previs. Finalment, hi haurà un espai de networking per poder debatre amb una perspectiva multisectorial, potenciar la interacció entre diferents actors i trobar-hi solucions col·laboratives.

Més informació