Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Trobada per a la Innovació Urbana-Regional en infraestructura verda i solucions basades en la naturalesa
| Notícies| 21/03/2017

ENT Environment and Management i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitzem la primera trobada del grup de treball per a la Innovació Urbana-Regional en infraestructura verda i solucions basades en la naturalesa, que tindrà lloc el dimarts 28 de març a Barcelona, a la Sala Xipre de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM, edifici PRBB).

La trobada se celebra en el marc dels projectes Naturvation (NATure-based Urban innoVATION) i ENABLE (Enabling Green And Blue Infrastructure Potential In Complex Social-Ecological Regions) dels programes Horizon 2020 i BiodivERsA de la Comissió Europea. Aquests projectes comparteixen com a objectiu principal estudiar la infraestructura verda com a solució basada en la naturalesa (Nature-based solution – NBS) per afrontar diversos reptes urbans, tant a escala metropolitana com municipal. En ambdós projectes, la metròpoli de Barcelona forma part dels casos d’estudi seleccionats.

La trobada tindrà principalment un format de taller i se centrarà en el potencial relacionat amb l’aplicació i avaluació de NBS. Les NBS constitueixen una aposta estratègica de la Unió Europea per afrontar els reptes ambientals, socials i econòmics actuals de les àrees urbanes i contribuir a fer-les més resilients davant fenòmens globals com el canvi climàtic. Els participants tindran l’oportunitat d’intercanviar coneixements sobre pràctiques i exemples de NBS existents o futurs, examinar i identificar les oportunitats i limitacions de l’ús d’aquestes solucions, difondre aquestes experiències a través de les plataformes internacionals de Naturvation i Enable, així com conèixer l’experiència desenvolupada en altres àrees urbanes on es realitzaran de forma paral·lela els mateixos tallers.

Programa provisional