Ja està tot a punt per a la publicació del número #60 de la revista Ecologia Política, que coeditem la Fundació ENT i Icaria Editorial. En aquesta ocasió es reflexiona sobre ecologies decolonials en l’àrea de Mesoamérica i el Carib. A través d’una completa selecció d’articles s’analitza críticament un camp conformat per lluites molt diverses. Des del moviment zapatista, els territoris maies i les múltiples visions entorn el lema per un “món on hi càpiguen molts mons”, passant per les lluites eco-territorials de diversos pobles indígenes i moviments afrocaribenys. Aquest número es presenta en un moment clau en el qual el projecte de la modernitat occidental -fonamentat i possible pel projecte colonial, racial i patriarcal- és qüestionat en totes les seves facetes.
Amb el propòsit d’identificar aspectes clau en el pensament decolonial actual es compta, entre d’altres, amb la contribució de dos referents de la pensada ambiental de la regió mesoamericana i del Carib, Malcom Ferdinand i Victor M. Toledo.
[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes]Ya está todo listo para la publicación del número #60 de la revista Ecología Política, que coeditamos la Fundació ENT e Icaria Editorial. En esta ocasión se reflexiona sobre ecologías decoloniales en el área de Mesoamérica y el Caribe. A través de una completa selección de artículos se analiza críticamente un campo conformado por muy diversas luchas. Desde el movimiento zapatista, los territorios mayas y los múltiples ecos por un “mundo donde quepan muchos mundos”, pasando por las luchas eco-territoriales de diversos pueblos indígenas y movimientos afrocaribeños. Este número se presenta en un momento clave en el que el proyecto de la modernidad occidental -fundamentado y posible por el proyecto colonial, racial y patriarcal- es cuestionado en todas sus facetas.
Con el propósito de identificar aspectos clave en el pensamiento decolonial actual se cuenta, entre otros, con la contribución de dos referentes del pensamiento ambiental de la región mesoamericana y caribeña, Malcom Ferdinand y Victor M. Toledo.
[catala][castellano][fi_idiomes][/fi_idiomes]