L’aqüicultura és un dels sectors productors d’aliments amb un creixement més ràpid, i la seva participació en la producció mundial de productes del mar augmenta significativament en comparació amb la pesca de captures. Això transforma les pràctiques de producció de marisc i permet ampliar el capital cap a noves fronteres marines. Partint de la conceptualització de l’aqüicultura com una nova frontera per a la pesca de captures, l’article pretén descobrir com les fronteres de les mercaderies s’amplien dins del sector intensiu de l’aqüicultura marina i configuren la transformació de la producció de marisc centrant-se en el seu recent creixement a Turquia. Analitza aquesta transformació a partir de 22 entrevistes en profunditat amb actors socials clau a Turquia, així com una revisió dels informes sectorials i estatals i les legislacions pertinents de Turquia i la Unió Europea i argumenta que les tres línies horitzontals, verticals, i l’expansió taxonòmica ja observada en la pesca de captura industrial s’ha produït de manera similar a l’aqüicultura marina intensiva a través de les estratègies d’ampliació, aprofundiment i comercialització de mercaderies utilitzades per empreses d’aqüicultura.

autoria

Irmak Ertör | Miquel Ortega

data

2020

publicació

Journal of Agrarian Change

referència bibliogràfica

Ertör, I., Ortega-Cerdà, M. (2018) The expansion of intensive marine aquaculture in Turkey: The next‐to‐last commodity frontier? Journal of Agrarian Change; 1–24.