Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
S’inicia la monitorització dels sensors en contenidors del projecte LIFE EWAS
| Notícies| 23/03/2016

A principis de març es van posar en marxa els sensors d’ompliment de contenidors a la ciutat de Sevilla, en el marc del projecte LIFE-EWAS.

Es tracta d’un total de 267 sensors en contenidors de vidre i d’envasos. Els sensors s’han instal·lat en dos models de contenidors: soterrats i easy. Actualment els responsables de Lipasam, l’empresa pública de gestió de residus de Sevilla, ja poden accedir a la plataforma web dissenyada pel projecte per fer seguiment de les rutes de recollida i veure l’estat d’ompliment dels contenidors en temps real. Properament aquesta informació estarà disponible també per als ciutadans, que podran interactuar amb el servei de recollida per enviar incidències o comentaris.

ENT està duent a terme el projecte dins del programa LIFE de la Unió Europea que té per objectiu demostrar el potencial de les tecnologies de la informació per optimitzar la recollida de residus. El projecte està liderat per l’empresa Wellness Telecom S.L. (Sevilla), i hi participen, a part d’ENT, l’empresa pública LIPASAM (Sevilla), la consultoria DWASTE (Atenes) i l’empresa pública DEDISA S.A. (Creta). El projecte es va iniciar al juliol de 2014 i es preveu que s’hagi completat al setembre de 2016. En el marc del projecte s’implanta una innovadora metodologia (eGarbage) que permet optimitzar la freqüència de recollida de residus en funció del nivell d’ompliment dels contenidors.

Visita la web del projecte LIFE EWAS