Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Segona trobada del grup de treball per a la Innovació Urbana-Regional en infraestructura verda i solucions basades en la naturalesa
| Notícies| 17/07/2017

El passat dimecres 12 de juliol va tenir lloc al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) la segona trobada del grup de treball per a la Innovació Urbana-Regional en infraestructura verda i solucions basades en la naturalesa. La trobada la vam organitzar ENT Environment & Management i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), com a part del nostre paper dins del projecte Naturvation.

La trobada, que va comptar amb la presència d’una vintena d’assistents, s’emmarca dins els projectes Naturvation (NATure-based Urban innoVATION) i ENABLE (Enabling Green And Blue Infrastructure Potential In Complex Social-Ecological Regions) dels programes Horizon 2020 i BiodivERsA de la Comissió Europea. Aquests projectes tenen com a objectiu principal estudiar la infraestructura verda com a solució basada en la naturalesa (Nature-based solution – NBS) per afrontar diversos reptes urbans, tant a escala metropolitana com municipal. En ambdós projectes l’àrea metropolitana de Barcelona forma part dels casos d’estudi seleccionats.

En la trobada es va fer una actualització de l’estat dels projectes Naturvation i Enable, una breu valoració del repositori online sobre NBS per part dels assistents, una presentació sobre NBS en el marc del Pla director urbanístic metropolità (PDU) per part de l’AMB, i una breu presentació dels exemples seleccionats pel cas d’estudi de Barcelona en la primera trobada. A més, es va dinamitzar un taller al voltant d’aquestes solucions i de com les NBS es podem fomentar en el context del PDU.