Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Se celebra a Barcelona la primera Conferència espanyola sobre la nova perspectiva de mineria d’abocador (Landfill Mining)
| Notícies| 26/10/2017

El passat dimecres 18 d’octubre es va celebrar al Palau Robert de Barcelona la Conferència “Landfill Mining. Trends and Opportunities” co-organitzat per EIT RawMaterials, l’Agència de Residus de Catalunya, el Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya i per WasteResource.

L’objectiu de la jornada era presentar i/o ampliar els coneixements sobre aquesta nova perspectiva de mineria d’abocador (l’anomenada “Enhanced Landfill Mining”) com a recolzament a l’evolució cap a un model d’economia circular, per reduir l’impacte ambiental de l’eliminació de residus i fomentar al mateix temps la recuperació de materials dels residus i d’energia. Va comptar amb la participació de nombrosos experts i consultors implicats en l’estudi i/o el desenvolupament de proves pilot relacionades amb la matèria. Maria Calaf, membre d’ENT i co-autora de l’informe “Minería urbana: extracción de recursos de los vertederos” publicat per la Fundación Mapfre el 2013, hi va presentar els principals resultats sobre el potencial de mineria d’abocador a Espanya.