Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
SERVEIS

L’àrea de residus d’ENT ha adoptat sempre un enfocament preventiu, centrant-se en què podem fer per generar menys residus i per a gestionar-los millor. El principal focus d’estudi han estat els residus municipals, però també hem fet alguns projectes sobre residus de la construcció i demolició, residus industrials i olis minerals.

La majoria dels nostres projectes són encarregats per l’Administració Pública, des de projectes molt pràctics per a ens locals, fins a consultories molt específiques per a la Comissió Europea o en el marc de projectes europeus, passant per projectes per a l’Agència de Residus de Catalunya i altres administracions autonòmiques, o pel Ministeri de Medi Ambient. També treballem sovint amb universitats i centres de recerca, i amb associacions mediambientals, entre altres.

Dins de l’àrea de residus destaca la nostra expertesa en aspectes econòmics (costos i implicacions econòmiques de les polítiques de residus) i en el disseny i avaluació de polítiques econòmiques i fiscals (taxes de residus, sistemes de pagament per generació, impostos sobre l’abocament i la incineració, sistemes de bonificació-penalització, etc.).

També hem fet diversos plans de residus per a ens locals. I, en particular, tenim molta experiència en el disseny i implementació de sistemes de recollida selectiva porta a porta.

Un altre àmbit prioritari de treball és la prevenció de residus, on hem fet nombrosos plans de prevenció per a ens locals i projectes portant a la pràctica mesures concretes. Una fracció singular dels residus en la qual hem posat particular atenció ha estat la dels bolquers. Un altre àmbit en el qual ens hem especialitzat són els projectes per a prevenir el malbaratament alimentari.

Una part important de la nostra feina és en el marc de projectes de recerca, que es materialitzen en un bon nombre de publicacions tècniques i científiques.

DESTAQUEM
ENT finalitza l’informe tècnic i econòmic sobre la taxa de tractament de residus de l’Ajuntament de Palma
| | Notícies
ENT
2019

Després d’haver finalitzat un procés exhaustiu de treball de camp, es lliurà un informe tècnic i econòmic sobre la taxa de tractament de residus de l’Ajuntament de Palma amb…

ENT dona suport a la present edició del #Wasteinprogress, centrada en el Pagament per Generació
| | Notícies
ENT
2019

ENT dona suport a l’edició del 2019 del fòrum #Wasteinprogress, que tindrà lloc a Girona els propers 6, 7 i 8 de març. El fòrum es basa en el coneixement i la innovació en…

Nou informe sobre sistemes d’identificació de l’usuari per a la recollida de residus
| Notícies
ENT
2019

ENT presenta l’informe “USER IDENTIFICATION FOR MUNICIPAL WASTE COLLECTION IN HIGH-DENSITY CONTEXTS“.
L’informe pretén proporcionar a les autoritats locals,…

Finalitza el projecte sobre l’ànàlisi de les dades d’envasos lleugers a les Illes Balears
| Notícies
ENT
2019

El projecte analitza les dades d’envasos i residus d’envasos a Balears, i en particular dels envasos lleugers. L’objectiu és consultar i contrastar les fonts de dades…

Nous continguts a l’Observatori de la fiscalitat dels residus
| | Notícies
FUNDACIO ENT
2019

Aquest mes de gener hem penjat nous continguts a l’Observatori de la fiscalitat dels residus. Concretament, hem introduït un apartat dedicat a diferents eines de fiscalitat dels…

Veure tots