Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Recta final per la publicació del nou número de la revista Ecología Política
| Notícies| 18/05/2017

A finals del proper mes de juny sortirà a la llum un nou número (53) de la revista Ecología Política, que coeditem amb Icaria Editorial. En aquesta ocasió, durà per títol El canvi climàtic i l’”antropocè”.

Els principals contingut del nou número seran:

- Crítiques al conceptes d’Antropocè des de l’ecologia política, i presentació de conceptes alternatius derivats del marxisme (Capitalocè) i l’eco-feminisme (Falocè)

- Indagacions crítiques de termes i discursos clau que defineixen polítiques globals per enfrontar el canvi climàtic, com “adaptacions”, “mitigació” ‘i “resiliència”.

- Casos empírics d’implementació i respostes socials a polítiques energètiques i d’extracció de recursos que contribueixen a aguditzar el canvi climàtic, com el fracking i altres “energies extremes”.

- Exploracions de xarxes i moviments de resistència a la injustícia ambiental associada al canvi climàtic, l’extractivisme i polítiques d’adaptació, incloent un reportatge sobre dones activistes assassinades en conflictes ambientals.

- Presentació de referents del pensament ambiental al voltant de l’Antropocè i l’ecologia política, incloent una entrevista al teòric marxista Jason Moore i un homenatge al recentment mort Héctor Alimonda, figura clau de l’ecologia política llatinoamericana.

- Una ressenya de vuit llibres recents que teoritzen i critiquen la idea d’Antropocè.

Aquest darrer número compta amb els editors Luis Fernández Carril, expert internacional de canvi climàtic i investigador de l’Institut Tecnològic i d’Estudis Superiors de Monterrey (Mèxic); Andrea Cardoso Diaz, doctora en ciències ambientals i docent de la Universitat de Magdalena a Santa Marta (Colòmbia); i Florent Marcellesi, eurodiputat del Parlament Europeu amb el grup ecologista Equo. En el número també hi destaca la col·laboració amb el projecte EnvJustice de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​coordinat per Joan Martínez Alier.

Web de la revista Ecología Política