Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Què podem fer contra el malbaratament alimentari?
| Notícies| 20/11/2014

La quarta sessió dels Diàlegs Ambientals, celebrada el passat 18 de novembre a Barcelona, va tractar sobre ‘Accions contra el malbaratament’. La Maria Mestre, de la Fundació ENT, va posar dades al malbaratament alimentari des de la producció fins al consum. A més, va compartir diferents experiències interessants destinades a combatre el malbaratament a petita escala.

Un terç de la producció mundial d’aliments destinats al consum humà es perd o malbarata al llarg de la cadena. Segons la Maria Mestre, el malbaratament es produeix en tots els països, però en aquells en vies de desenvolupament sobretot té lloc en les fases de producció i emmagatzematge; en els països desenvolupats, en les fases de consum.

Durant la sessió es va poder debatre en torn diferents iniciatives que han sorgit de la societat civil o d’algunes administracions per lluitar contra el malbaratament. A més, també es van aportar idees del que tots podem fer en el nostre dia a dia: planificar bé les compres, comprar més sovint, fer un bon ús de la nevera i el congelador, etc.