Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Les proves pilot del projecte LIFE-EWAS constaten la possibilitat de rebaixar els costos de recollida de residus més d’un 40%
| Notícies| 21/07/2016

La setmana passada vam reunir-nos a Atenes els diferents socis del projecte LIFE-EWAS. A la trobada vam analitzar les dades de la prova pilot de Sevilla, on s’han instal·lat 268 sensors en contenidors de vidre. Les dades constaten que amb l’utilitzaciód e la tecnologia existeix potencial per reduir els costos de la recollida un 48% mitjançant l’optimització de la freqüència de recollida. També vam analitzar les dades de Chania (Creta), on la implantació dels sensors (311) es va fer posteriorment i encara no es disposa de conclusions sobre el potencial d’estalvi.

S’ha elaborat una metodologia per optimitzar la freqüència de recollida, a partir de simulacions d’ompliment dels contenidors que es combinaran amb dades recollides pels sensors en temps real. En aquest sentit, s’estan enllestint els últims detalls de la plataforma social, que a través d’una pàgina web i d’una aplicació per a mòbils permetrà interactuar amb els gestors de residus de Sevilla i Chania.

Finalment, la trobada a Atenes va servir també per presentar el projecte a responsables de gestió de residus de diversos municipis de la regió.

>> El projecte LIFE EWAS s’emmarca dins del programa LIFE de la Unió Europea i té per objectiu demostrar el potencial de les tecnologies de la informació per optimitzar la recollida de residus. El projecte està liderat per l’empresa Wellness Telecom S.L. (Sevilla), i hi participen, a part d’ENT, l’empresa pública LIPASAM (Sevilla), la consultoria DWASTE (Atenes) i l’empresa pública DEDISA S.A. (Creta). El projecte es va iniciar al juliol de 2014 i es preveu que s’hagi completat al desembre de 2016.