Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Primera trobada del grup de treball per a la Innovació Urbana-Regional en infraestructura verda i solucions basades en la naturalesa
| Notícies| 30/03/2017

El passat dimarts 28 de març va tenir lloc a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) de Barcelona la primera trobada del grup de treball per a la Innovació Urbana-Regional en infraestructura verda i solucions basades en la naturalesa. La trobada la vam organitzar ENT Environment & Management i l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La trobada, que va comptar amb la presència d’una trentena d’assistents, s’emmarca dins els projectes Naturvation (NATure-based Urban innoVATION) i ENABLE (Enabling Green And Blue Infrastructure Potential In Complex Social-Ecological Regions) dels programes Horizon 2020 i BiodivERsA de la Comissió Europea. Aquests projectes comparteixen com a objectiu principal estudiar la infraestructura verda com a solució basada en la naturalesa (Nature-based solution – NBS) per afrontar diversos reptes urbans, tant a escala metropolitana com municipal. En ambdós projectes, la metròpoli de Barcelona forma part dels casos d’estudi seleccionats.

La trobada ha tingut principalment un format de taller i s’ha centrat en el potencial relacionat amb l’aplicació i avaluació de NBS. Les NBS constitueixen una aposta estratègica de la Unió Europea per afrontar els reptes ambientals, socials i econòmics actuals de les àrees urbanes i contribuir a fer-les més resilients davant fenòmens globals com el canvi climàtic. Els participants van tenir l’oportunitat d’intercanviar coneixements sobre pràctiques i exemples de NBS existents o futurs, examinar i identificar les oportunitats i limitacions de l’ús d’aquestes solucions, difondre aquestes experiències a través de les plataformes internacionals de Naturvation i Enable, així com conèixer l’experiència desenvolupada en altres àrees urbanes on es realitzen de forma paral·lela els mateixos tallers.