Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Presentació del projecte LIFE EWAS a Sevilla
| Notícies| 22/02/2017

Sevilla va acollir els passats 20 i 21 de febrer la presentació del projecte LIFE EWAS, del qual ENT és soci. El projecte encara la seva fase final i ja disposa dels primers resultats, que van ser presentats en aquesta jornada.

Particularment interessants són els resultats aconseguits en la ciutat de Sevilla, on la instal·lació de la metodologia de sensorització del nivell d’ompliment de contenidors ha permès reduir en un 66% els costos de recollida de les tres rutes de recollida de vidre incloses en el pilot. En aquestes rutes es recollien un total de 215 contenidors de vidre de càrrega lateral amb una freqüència de recollida de dotze dies per ruta. La instal·lació dels sensors i el monitoratge dels mateixos durant el projecte ha permès comprovar que més de la meitat dels contenidors s’estaven recollint amb un nivell d’ompliment inferior al 50%. Amb la implantació dels sensors s’han fusionat les tres rutes i s’ha optimitzat el servei recollint només els contenidors amb un nivell d’ompliment igual o superior al 80%. Això ha permès reduir el nombre de serveis anuals de 100 a 34, i les hores de servei de 700 a 255. L’estalvi econòmic directe arribat per aquestes tres rutes és de 30.364 € a l’any.

L’empresa pública de recollida de residus de Sevilla, Lipasam (també sòcia del projecte), ha mostrat el seu interès a estendre aquesta metodologia a altres rutes i àrees de Sevilla. Per a això, ENT i LIPASAM estan treballant en la redacció d’un pla d’acció local on es realitzarà una proposta d’implantació progressiva de la metodologia a Sevilla, d’acord amb els resultats finals del projecte.

Aquests resultats obren grans possibilitats d’estalvi en altres ciutats i regions europees. Cal tenir en compte que la gestió de residus, i en particular la recollida, consumeixen una gran quantitat d’energia i recursos i que per tant la seva optimització comporta no només beneficis econòmics per als ajuntaments, que poden oferir un millor servei al mateix preu per al ciutadà, sinó també beneficis ambientals per al conjunt de la societat. A més, les mesures comporten altres beneficis directes per a la ciutat, com la reducció del trànsit i de la contaminació atmosfèrica.

Un cop finalitzat el projecte tots aquests resultats i recomanacions seran publicats a la nostra pàgina web.

Vídeo resum de la jornada