Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Parlem sobre malbaratement alimentari a la conferència “Envisioning a Future without Food Waste and Food Poverty: Societal Challenges”
| Notícies| 09/11/2015

Aina González (ENT) presenta la ponència “Campanyes de sensibilització social sobre el malbaratament alimentari. Lliçons apreses” en la conferència” Envisioning a Future without Food Waste and Food Poverty: Societal Challenges” que tindrà lloc el 17 i 18 de novembre a Bilbao (Universitat del País Basc) i que organitza el Grupo URBAN ELIKA, Estudios multidisciplinares sobre Alimentación y sociedad i la Universidad del País Vasco/ Euskal Herriko Unibertsitatea.

La gestió de l’aliment, com a recurs imprescindible per a la supervivència humana, suscita antics i nous dilemes. S’ha dit que els primers milers d’anys de la història de la humanitat es van reduir a una recerca d’oportunitats per a lsa supervivència. Tot i que no en exclusiva, sobreviure depenia i encara depèn de la resposta que es dóna a la necessitat quotidiana d’aliment. La investigació i desenvolupament en tecnologies alimentàries han millorat la quantitat i la qualitat dels aliments disponibles al llarg i ample del planeta, donant pas a xarxes de distribució dels aluimentos que no semblen conèixer límits temporals, climàtics ni quilomètrics. Però aquestes complexes xarxes de gestió no donen resposta a una pobresa alimentària que agrupa 800 milions de persones amb malnutrició severa i altres centenars de milions de persones l’accés a l’aliment no vaig satisfer adequadament les seves necessitats nutricionals. Segons Càritas Europa 79 milions d’aquestes persones resideixen a la UE. Per Paradoxalment, això no es deu a una escassetat global d’aliments. Segons la FAO, recuperant la meitat dels aliments que es piedern o malgasten seria possible alimentar al món.

El Congrés Internacional “Anhelant un Futur sense Malbaratament ni pobresa alimentària: Reptes Socials” ha estat dissenyat com un fòrum acadèmic obert al debat interdisciplinari. En els seus dos jornades, amb sessions en anglès i espanyol (i sistema de traducció simultània entre tots dos), s’ofereix un espai per a la reflexió i la discussió des d’àrees com el desenvolupament urbà i el desenvolupament rural, l’enginyeria, les ciències ambientals, la nutrició humana, el dret i la governança, o la sociologia i la filosofia.

Consulta el programa
Web de la conferència