Català | Castellano | English
Subscriu-te a l'Enviament | CONTACTA
Innovació ambiental al servei de la societat
Participem a la jornada tècnica sobre custòdia del territori a nivell municipal
| | Notícies| 20/11/2017

Ignasi Puig (ENT) participarà aquest dimecres 22 de novembre a la jornada tècnica titulada “Com puc dinamitzar i implementar la custòdia  el territori al meu municipi?”. La jornada, organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Se celebrarà a partir de les 9 del matí a l’edifici de la Diputació de Barcelona (Sala d’actes de l’Edifici del Vagó) situat al carrer Urgell 187 de Barcelona. 

La ponència d’Ignasi Puig es titula “Incentius en favor de la custòdia del territori en les ordenances fiscals reguladores dels principals impostos i taxes municipals”. L’entrada és gratuïta, però cal fer la inscripció prèvia al formulari annex o a info@xct.cat.

La custòdia del territori és una estratègia útil per a conservar i gestionar els espais naturals més propers, ja siguin agraris, forestals, fluvials o espais verds urbans. La custòdia del territori pot fer entendre a la població local que la conservació del territori no és solament responsabilitat de les administracions, sinó que també pot, i ha de ser, un objectiu compartit amb la societat civil.

Els ens locals, com a administració més propera als ciutadans, podeu tenir un rol important com a dinamitzadors i promotors de la conservació del patrimoni natural del vostre municipi a través de la custòdia del territori. En aquest sentit, els ens i les entitats locals disposeu de característiques apropiades per al desenvolupament de la custòdia municipal: el bon coneixement del territori, la proximitat a les persones – especialment en municipis petits – , la capacitat de gestió integral i la disponibilitat de competències en àmbits com el medi ambient, l’urbanisme i el paisatge.

Formulari d’inscripció